0%

Zakon Privlačenja Ključ

Zakon akcije i reakcije kroz Univerzalni govor vibracije.
Sve o zakonu privlačenja, vibraciji, umu i njegovim svojstvima, unutrašnjem vođstvu kao i o Vortexu

Moć hipnoze i autohipnoze

31.08.2016. u 09:08
Dok se vi često pitate kako li izgleda hipnoza, hipnotički trans, i jel to nešto dobro ili nije ,evo nekih osnovnih informacija u vezi hipnoze.
Hipnoza je prirodno stanje usmerene koncentracije i duboke relaksacije . Deca su u hipnotičkom transu do svoje osme godine. Negde mozete da se podsetite da često dete odluta u svoj svet i da isključi dešavanja spolja. Ako dete gleda crtani film, možete ga po deset puta pozvati , ono vas neće registrovati , jer je u hipnozi.
To isto radi i odrasla osoba, samo što ona svoj analitički deo uma ukloni i često se nepravilno fokusira. Na prmer, kuvate ručak i sve vreme razmišljate o jučerašnjoj komunikaciji sa suprugom, o rečima koje su rečene, o rečima koje bi ste sada rekli. Vaš analitički deo uma, nije u stanju da vas zaustavi i da vam kaže da se to sad ne dešava, da sad upravo kuvate ručak.
Ako tako često čovek ima sposobnost da odluta, da mu moždane frekfencije budu niske, da ulazi u alfu ,pa i u thetu,dok obavlja rutinske radnje, onda možete da shvatte da tada, baš tada, čovek najviše prodire u podsvest i da ono što tada razmišlja biva ono što privlači u svoje iskustvo.
Kad god se zamislite, pravite planove za budućnost. Znači, hipnoza je prrodna i veoma produktivna ako se um pravilno usmeri. Zato je hipnoterapeut onaj koji usmerava misli i koncentriše ih u željeno.
Što se tiče duboke relaksacije uma i tela, hipnoza je duboka kao i meditacija. Razlika je u tome, što meditant pušta da misli dolaze i prolaze,a da se ne hvata ni za jednu misao. Dok u hipnozi , sve misli su usmerene i koncentrisane u sugestijama koje donose željenu promenu.
Tako da meditacija je dobra za regenerisanje kompletnog oraganizma, a hipnoza je dobra i za regenerisanje i za određivanje smera života.
Što se tiče sugestija,skoro svi smo podložni sugestijama. Neka vam neko kaže da izgledate lepo, osećaćete da ste stvarno lepi. A ako vam neko kaže da ste požuteli u licu, odmah ćete pomisliti da ste možda bolesni. Te sugestije su obeležile naš život. Prvo sugestije našh roditelje, staratelja,okruženja. Ako su nam govorili da smo dobri, da možemo, da umemo, da smo zdravi, pravi, sposobni,pametni, ako su nam govorili naše vrline, ako su nas cenili, tada su te sugestije bile prave i konstruktivne. Ali ako su sugestije bile da smo loši, da ne možemo, da smo, glupi, ružni, lenji... onda su nam te sugestije bile štetne.
Ali sve te sugestije ,mi smo sami prihvatili. Imali smo mogućnost i da ih odbacimo. Ipak sada kada želite da izmenite nešto što nije dobro za vas, onda je hipnoza ili autohipnoza idealna .
Hipnoza se koristi od pamti veka, i ona se najčešće upotrebljavala za funkcije organizma, za zaustavljanje krvi kod povreda, umesto sadašnje anestezije kod intervencja i sl. A sada se hipnoza koristi za apsolutno sve promene koje čovek želi da ostvari. Promene navika, stanja, osećanja..