0%

Zakon Privlačenja Ključ

Zakon akcije i reakcije kroz Univerzalni govor vibracije.
Sve o zakonu privlačenja, vibraciji, umu i njegovim svojstvima, unutrašnjem vođstvu kao i o Vortexu

Na šta smo fokusirani? Na nedostatke ili na ono što je dobro?

07.05.2019. u 12:28
Čime se bavimo? Gde nam je pažnja? Na šta stavljamo svoj fokus?
Ova pitanja su vrlo interesantna jer često uvidimo da mislimo o onome što želimo a u stvari smo koncentrisani na nedostatak istog.
Posebno bih naglasila da se naš um pokazuje kao automaizovan jer smo onako posebno ažurni u ponavljanju, navikama . Navika da se žalimo na ono što nije po našem mišljenju dobro. Navika da kukamo zbog toga što spoljašnjost nije po našem, što see drugi ljudi ponašaju po njihovom a ne po našem. Pa onda navika da tražimo dlaku u jajetu, šta ne valja, šta nije lepo, šta je pogrešno. A da ne pričam da najviše mislimo o onome što nemamo isključujući ono što imamo.
Ova razlika u fokusu odaje utisak da smo zaglavljeni češće na negativnom polu nego na pozitivnom.
Dabi smo sada ovo nekako na svesnom nivou promenili, moramo da se vodimo voljom. Volja nam služi da biramo. Sloboda naša je voljnost da odabermo svoj centar pažnje.
Ako razumemo da smo oni koji svojom pažnjom aktiviramo eneretsko ispoljavanje u odredjenom kvalitetu, ako razumemo da oblikujemo sopsvena iskustva svojim fokusom onda je poželjno da volju koristimo da usmeravamo svoju pažnju a da nam ona služi na bolji način.
Život je specifičan po tome što ne mari za naše dobre ili loše izbore, već samo poštuje baš te naše izbore.
Ako nas drugi kritikuju i mi se ljutimo na njih, to znači da ne razumemo da smo svoju pažnju toj kritici dali ali na negativan način. Svojom pažnjom mi oblikujemo iskustva. Pa ako mi neko kaže da sam negde u nečemu loša ili radim pogrešno, ja svojom pažnjom to isto mogu petvoriti u nečiju dobru nameru da mi pomogne zato što me voli (pozitivni fokus) ili tako što ću biti ljuta jer je po mom mišljenju loše to što me kritikuju (negativan fokus).
Ono na šta ja stavim fokus utiče na moju reakciju. Rekcija je uslovljena fokusom i osećamo se u skladu sa percepcijom.
Zato, upotrebite svoju volju da izmedju stimulansa i reakcije iskoristite moć da birate fokus. Svoju volju koristite samo kao upravljački centar kojim birate na šta stavljate pažnju. Da voljno potražite šta je dobro i šta bi u svemu tome moglo biti dobro, to jest pozitivno.
Fokusirajte se na ono što imate, na život i sve na čemu ste zahvalni na svim poklonima i darovima života. Tada se postaje vibracijski usaglašen sa životnom strujom i tako se trenira um da stekne naviku da u svemu traga za dobrim i za željenim iskustvima. Pozitivan fokus je i svsnost lepote prirode koju možemo iskusiti i u njoj uživati.