0%

Zakon Privlačenja Ključ

Zakon akcije i reakcije kroz Univerzalni govor vibracije.
Sve o zakonu privlačenja, vibraciji, umu i njegovim svojstvima, unutrašnjem vođstvu kao i o Vortexu

Svest o dobrobiti

13.06.2018. u 18:52
Kažu, budi zahvalan...
Kažu , zahvalnost je najbrži način da ostvariš svoje želje...
Kažu, zahvalnost je svest primanja...
Kažu, zahvalnost je visoka vibracija dopuštanja ostvarenja želja....
Kažu, zahvalnost otvara vrata radosti...
Kažu,zahvalnost dira u srce...
A šta radi naš um? Najčešće traži mane i nedostatke i gotovo da ne obraća pažnju na ono što ima i što mu je dato. Na uvek prisutnu dobrobit, koja se non stop dešava i u trenutcima kada je nismo svesni.
Juče mi dođe komšinica, divna nekadašnja medicinska sestra u mom mestu. Odavno je u penziji.... sada već počela da popušta sa zdravljem,izdaju je kolena, ali se odlično drži. Malo smo popričale. Krene ona da se žali,da je iznemoćala, da se ne oseća baš dobro, da više ne može ništa da radi... da je bole kolena, da je stalno umorna i bezvoljna, da je stigla starost. I ja krenem da joj pričam da upošte tako ne mora... da je mouće imati starost i protočnost energije... sat vremena pričamo i ona oduševljena novim idejama da može i drugačije. I naravno, kažem joj da nikad nisam zaboravila njenu dobrotu. Kada mi je zemljotres poremetio kuću, ona me je zvala na telefon i sa toliko ljubavi ponudila mi svoj dom ,krov nad glavom. Otvorila je svoja vrata za mene....da. Rekla sam joj da nikad nisam zaboravila njenu dobrotu, da je uvek bila divna i kao medicinska sestra, da...medicinska sestra za primer! Da nisam zaboravila koliko je pažljiva prema ljudima, da se sama divno starala o svojoj deci jer joj je suprug rano preminuo... da je stvarno žena za primer. I ona zamalo zaplaka.
Ono što dela govore, jače je od svih reči! Duboko sam joj se zahvalila, ulila joj nadu i veru u sebe, napisala joj jednu molitvu, dala joj knjigu od mog prijatelja Marjana Markovića:"Odgovori iz Univerzuma" i sa ljubavlju je ispratila.
Ostala sam duboko zahvalna što mi je Bog dao priliku da učinim i ja njoj neko dobro. Da joj zahvalim i uzdignem joj vrednost. Sa starošću često dolazi do demoralisanja, do osećaja da više niko nije vredan, da se dobra dela više ne vide, da niko više ne ceni njihov doprinos... A šta mi sa našom pažnjom i ljubavlju i zahvalnošću možemo ... dotaći srca starih ljudi. Možemo im odati priznanje, odati poštovanje i duboku zahvalnost zbog svega što su u životu bili.
Naravno, danas je došla i to mnogo veselija, pročitala knjigu,zamolila me da joj ostane još malo kod nje da bi mogla da razmatra šta je u toj knjizi rečeno. Uz to je rekla da voli da popriča samnom jer se uvek nakon našeg razgovora oseća mnogo bolje. A i meni puno srce!
Zahvalnost , to je jedno vredno osvešteno stanje ,gde mi shvatamo da svi ljudi, sve što smo doživeli je imalo svoje blagoslove. Da, dobrobit koja je uvek prisutna i data je uvek tu. Uvek imamo za šta da budemo zahvalni. Za telo, za znanje, za ljude u našem iskustvu, za sama iskustva, za hranu, za uvide,za svo dobro života!
Promislite šta ste sve dobili, koliko je dobrobiti bilo i koliko je i sad u vašem životu. Odajte zahvalnost onima koji su činili dobre stvari, rekli lepu reč ali i onima koji su vas možda naveli da se preispitate, da se zamislite nad sobom, možda su vas naveli da se okrenete svojim željama, da prepoznate šta ne želite da bi ste znali šta želite....Odajte zahvalnost i Izvoru života, jer sve što nam je dato ,Izvor nam je dao!!!
A da vam još kažem i da vas ta vibracija zahvalnosti ispunjava, da...ispunjava,preplavi vas i blagoslov tog osećaja je neprocenjiv ...